Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Aθίγγανος λήστεψε 85χρονη στην Καρδίτσα

Περίπου 1.300 ευρώ απέσπασε ένας 40χρονος αθίγγανος από την οικία 85χρονης, κατοίκου Μητρόπολης Καρδίτσας, όπως ανακοίνωσε η αστυνομική διεύθυνση Καρδίτσας.
 Ο Ρομά που εισήλθε στο σπίτι προφασιζόμενος τον πωλητή λευκών ειδών (κουβέρτες, σεντόνια, παπλώματα), ζήτησε από την 85χρονη ένα ποτήρι νερό.
Όταν η παθούσα πήγε στην κουζίνα της για να του το προσφέρει, ο δράστης, εκμεταλλευόμενος την απουσία της από το χώρο, αφαίρεσε όλα τα χρήματα που βρήκε εκεί και εξαφανίσθηκε.

Χανιά: Χειροπέδες σε πατέρα και γιο για σφαίρες


 Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν το πρωί, ένας 49 χρόνος από τα Σφακια και ο 19χρονος γιος του...

καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν σφαίρες, ένα όπλο και είδη οπλισμού. Το πρωί, αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο σπίτι των δυο συλληφθέντων στο Φραγκοκάστελο Σφακίων. Εκεί, βρήκαν 1.000 σφαίρες των 9μμ, 104 σφαίρες για καλασνικοφ, ένα αμερικανικό πιστόλι μπερέτα, 4 δερμάτινες θήκες πιστολιού, 2 γεμιστήρες και είδη καθαρισμού όπλων.

Σε βάρος και των δυο σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων ενώ πατέρας και γιος απασχολούν για πρώτη φορά τις διωκτικές αρχές.

Πήγε να πατήσει τους αστυνομικούς για να ξεφύγει



Στο πόδι σηκώθηκε όλη η πόλη των Γρεβενών στις δύο μετά τα μεσάνυχτα


Όλα ξεκίνησαν όταν ένας 50χρονος επιχείρησε να διαρρήξει ένα super market. Την ώρα που ήταν έτοιμος να μπει στο κατάστημα είδε να περνάει από την περιοχή ένα περιπολικό.
Οι αστυνομικοί δεν είχαν τον αντιληφθεί, όμως η παρουσία τους ήταν αρκετή για να τον πανικοβάλει.
Ο 50χρονος έτρεξε στο αυτοκίνητό του και έβαλε μπρος τη μηχανή. Τότε ήταν που οι αστυνομικοί τον αντιλήφθηκαν και προσπάθησαν να τον εμποδίσουν. Ο δράστης όμως δεν δίστασε να πατήσει το γκάζι και λήγω έλειψε να ... περάσει από πάνω τους.
Ο 50χρονος όμως δεν κατάφερε να ξεφύγει παρά για μερικά μόνο λεπτά... Οι αστυνομικοί κράτησαν την ψυχραιμία τους, τον ακολούθησαν και τον ακινητοποίησαν δυο χιλιόμετρα πιο κάτω πυροβολώντας τα λάστιχα του αυτοκινήτου του.

Μειώθηκαν οι ληστείες

Πιο συγκεκριμένα το δεύτερο εξάμηνο του 2010 - συγκριτικά με το πρώτο - καταγράφηκαν λιγότερες ληστείες στην επικράτεια καθώς και λιγότερες κλοπές και διαρρήξεις σε μεγάλες αστικές Περιφέρειες, όπως σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Ενδεικτικά, όσον αφορά στις ληστείες:

Στη σύγκριση β' εξαμήνου (Ιουλίου - Δεκεμβρίου) σε σχέση με το α' εξάμηνο (Ιανουάριος - Ιούνιος), καταγράφονται 131 λιγότερες ληστείες σε όλη την Επικράτεια, 263 λιγότερες ληστείες στην Αττική και40 λιγότερες ληστείες στη Θεσσαλονίκη.

Τρεις Αλβανοί λήστεψαν 16χρονο στη Θεσσαλονίκη

Θύμα ληστείας έπεσε ένας 16χρονος μαθητής στις Συκιές Θεσσαλονίκης, όπου τρεις Αλβανοί  του απέσπασαν το κινητό τηλέφωνο από τις τσέπες του,2 ευρώ που είχε πάνω του, ενώ φεύγοντας τον υποχρέωσαν να τους δώσει και το μπουφάν που φορούσε. 

Όπως αποκαλύφθηκε αργότερα, οι δύο από τους δράστες διαμένουν παράνομα στην Ελλάδα.

Συνελήφθη στο αεροδρόμιο με 287 γραμ. κοκαΐνης

Mε 287 γραμ. κοκαΐνης συνελήφθη ένας 40χρονος, κάτοικος Ρόδου, ο οποίος εντοπίσθηκε στο αεροδρόμιο του νησιού, κατά την άφιξή του από Αθήνα.

Σε βάρος του ασκήθηκαν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και αύριο θα οδηγηθεί στην ανακρίτρια Ρόδου για να απολογηθεί.

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ προαγωγών η δολοφονία του ειδικού φρουρού

Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ μελών, που εμπλέκονται σε κύκλωμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης γυναικών, πιθανολογείται ότι οφείλεται ο θάνατος του ειδικού φρουρού, που σκοτώθηκε σήμερα τα ξημερώματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα θύματα της επίθεσης έπεσαν στην ενέδρα εκείνων που εκτέλεσαν συμβόλαιο θανάτου. 

ΣΟΚ: Σκότωσαν ειδικό φρουρό στην Καλλιθέα

Αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 03:30 τα ξημερώματα, επί της οδού Σόλωνος 83, στην περιοχή της Καλλιθέας...

Σύλληψη 45χρονου για συμμετοχή σε διακίνηση κάνναβης

Στην εθνική οδό Ιωαννίνων - Κακαβιάς, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων συνέλαβαν έναν 45χρονο Αλβανό για διακίνηση κάνναβης. Ο 45χρονος, με το Ι.Χ. που οδηγούσε, εκτελούσε χρέη προπομπού σε δεύτερο αυτοκίνητο που μετέφερε ναρκωτικά. Ο οδηγός του δεύτερου οχήματος δεν σταμάτησε σε σήμα των αστυνομικών και διέφυγε αναπτύσσοντας ταχύτητα...